Boegschroefproject- afronding

Met de afronding van het boegschroefproject beschikt de Makke Beer III nu over een boegschroef!
Al enkele jaren speelt de gedachte om de vaareigenschappen van het schip te verbeteren. Er was behoefte aan meer manoeuvreerbaarheid.
Tijdens de werfbeurt van afgelopen najaar is dit project gestart met het plaatsen van een buis, een tweetal propellers en een staartstuk. Vervolgens is de winter- en voorjaarsperiode gebruikt voor het inbouwen van de elektromotor, accu’s en regelelektronica en het opnieuw ontwerpen en indelen van het dashboard.

Tegelijk met het boegschroef-project zijn ook de alarmsystemen van de Makke Beer onder handen genomen; alle alarmen, van brandalarm tot de alarmen voor de oliedrukken van motor en koppeling, zijn gemoderniseerd en worden nu overzichtelijk aangestuurd vanuit één alarmkast in de machinekamer.

Al met al zijn er grote stappen gezet op het gebied van veiligheid, zowel tijdens het varen en manoeuvreren als tijdens het aan de wal of voor anker liggen met de Makke Beer. Het schip is weer een stuk beter klaar voor de toekomst. Dankzij de inzet van de vele enthousiaste vrijwilligers van het Team Makke Beer is een grote stap gezet in de toekomstbestendigheid van het schip en is het project op tijd afgerond voor het pinksterkamp van de zeeverkenners. Een hele prestatie!

Voor alle foto's kijk je in ons fotoalbum: https://photos.app.goo.gl/uGHuzucHTXqdu32i6