Vanaf 9 mei weer groepdraaien onder voorwaarden

Beste ouders en leden,

Afgelopen dinsdag is door het kabinet een versoepeling van coronamaatregelen aangekondigd voor jongeren tot 18 jaar. Het is de verwachting dat gemeente/veiligheidsregio haar noodverordening aanpast in lijn met de richtlijnen van het kabinet. Inmiddels heeft ook Scouting Nederland haar advies aangepast met een bijbehorende richtlijn. Wij hebben er daarom voor gekozen om vanaf 9 mei weer groep te draaien. Wij hebben hier natuurlijk heel veel zin in maar dit kan op dit moment alleen onder bepaalde voorwaarden.

Vanaf 9 mei weer groepdraaien onder voorwaarden.
De versoepeling van de coronamaatregelen voor jongeren tot 18 jaar geeft ons de ruimte om bij elkaar te komen met aangepaste richtlijnen. De belangrijkste punten zijn:

• Opkomsten voor jeugdleden tot 18 jaar kunnen weer plaatsvinden als ze in de buitenlucht zijn georganiseerd;
  • Leiding van alle speltakken én jeugdleden van 12 t/m 18 jaar houden 1,5 meter afstand. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt geen minimum afstand;
  • Heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis en ziek uit.

De volledige Scouting Nederland richtlijn kun je vinden op www.scouting.nl

Eigen voorwaarden en (aanvullende) maatregelen
Wij gaan invulling geven aan de richtlijn van Scouting Nederland, we hebben hier zelf een aantal (aanvullende) maatregelen voor getroffen:

• De helft van de Dolfijnenspeltak draait zaterdag opkomst van 9:00 tot 10:30;
    • Om de week draait er een andere helft
    • De staf geeft aan welke helft van de groep zaterdag aanwezig mag zijn, de rest krijgt een leuke thuisopdracht ;)
  • De Zeeverkennersspeltak wordt zaterdag opgesplitst in twee groepen;
    • 1e helft draait van 11:15 tot 13:15;
    • 2e helft draait van 13:45 tot 15:45.
  • Er wordt extra gecommuniceerd aan de ouders en leden;
    • De leden geven vervolgens aan of ze afwezig zijn
    • Alleen bij mooi weer is er groep, binnen groepdraaien is niet mogelijk;
    • Per week wordt via de mail aangegeven of er opkomst is.
  • Alle kinderen verlaten en betreden het haventerrein zelfstandig en individueel. Ouders zetten kinderen af aan het begin van de haven (voor de 1e slagboom) en wachten in eigen auto of op fiets op ruime afstand van elkaar;
  • Er gelden extra hygiënische maatregelen;
    • Geen gezamenlijk eten en drinken;
    • Extra schoonmaken.

De opkomst is natuurlijk niet verplicht, graag ontvangen we dan ook een bericht als je (nog) niet aanwezig zal zijn bij de georganiseerde opkomsten.

Alleen onder de bovenstaande voorwaarden is groepdraaien mogelijk. We vragen dan ook iedereen zich aan de bovenstaande instructies houden en aanwijzingen op te volgen.

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, die invloed hebben op onze groep, dan zullen we jullie informeren.

Staf en bestuur Zeeverkennersgroep Sint Joris
28-4-2020

Geen opkomsten tot 1 juni in verband met coronavirus

Beste leden en ouders,

In verband met het coronavirus (COVID-19) is er geen Dolfijnen en Zeeverkenners opkomst tot 1 juni.

We hebben er voor gekozen de voor de Dolfijnen en Zeeverkenners geplande opkomsten en activiteiten af te lassen. Met dit besluit sluiten we ons aan bij het advies van het kabinet om op dit moment sociale contacten in het algemeen te beperken.

We zullen u, zodra er meer informatie is, informeren over de opkomsten en activiteiten die na deze datum volgen.

Fijne feestdagen & gelukkig nieuwjaar 2020!

2019 was voor Zeeverkennersgroep Sint Joris weer een geslaagd jaar. Er zijn dit jaar veel leuke activiteiten ondernomen zoals de Landelijke Zeilwedstrijden en Pinksterkamp. De zeeverkenners zijn op kamp/beroepenjacht geweest in Zuid-Holland en de dolfijnen hebben als detectives een misdaad opgelost bij de Afgedamde Maas.

Ook op klusgebied was het een succesvol jaar. We hebben naast het gebruikelijke onderhoud, een nieuw toilet in de Makke Beer. Graag bedanken we alle vrijwilligers die dit tot een geslaagd jaar hebben gemaakt!

We wensen iedereen een behouden vaart in 2020!

Subcategorieën

e-Boekhouden.nl
Sponsor onze groep gratis en anoniem bij een online aankoop!
“SponsorKliks,