Dolfijnen op Pinksterkamp 2013

Ondanks alle slechte weersvoorspellingen stond er in het pinksterweekend van 2013 ook weer een legendarisch Pinksterkamp op de agenda. Zaterdag om elf uur stonden de dolfijnen te trappelen om het kamp te beginnen. De staf had de legertent al opgezet, maar de slaaptenten moesten de dolfijnen zelf nog opzetten. Nadat een verdeling gemaakt was wie waar ging slapen (of niet), kon het kamp beginnen.

Voor de dolfijnen stonden er eerst de waterspelen op het programma, er werd heel wat afgeplonst en het weer maakte niemand wat uit. De eerste waslijntjes werden gespannen om alle natte kleren uit te hangen en het kamp kon al niet meer kapot! Na het heerlijke eten van Douwe op de Makke Beer III, die via een spannende constructie te bereiken was, werden de dolfijnen ingescheept voor het peddelen. Menig dolfijn was schor na het aanmoedigen en ook de zeeverkenners werden volmondig toegejuigd.

Na nog wat spelen in het speeltuintje en op het springkussen was het alweer tijd om te gaan slapen. Het bleef niet lang onrustig, iedereen had genoeg meegemaakt om lekker van te dromen!

Het ontbijten op zondag bleek een hele uitdaging, er stond een lekkere wind die onze bordjes en bekertjes maar al te graag liet wegwaaien! Na het ontbijt was het tijd voor het volgende postenspel. Het levend sjoelen op de zeepbaan, de zwemestafette en alle andere spelletjes uit het thema Splash werden vol overtuiging gespeeld. Na de lunch was er een smokkelspel, wie krijgt zoveel mogelijk liter water over het springkussen vervoerd, terwijl je door andere groepen wordt bekogeld met water… Iedereen was drijfnat, maar het resultaat was veelbeloven!

Na het (alweer heerlijke) eten aan het dek van de Makke Beer III met de hele groep, ook het bestuur, was het tijd voor de eerste prijsuitreiking. Reuze spannend, wat hebben we gewonnen??? De dolfijnen mochten bekers in ontvangs nemen voor het smokkelspel en de waterspelen op zaterdag. Ook was er bij het peddelen een verdienstelijke tweede plaats gehaald! Een resultaat om trots op te zijn!

Tijd voor nog een wedstrijd, de triathlon voor de dolfijnen. Met twee groepen werd er gestreden door te kanoen en te rennen tegen alle andere groepen. De start en het wisselen bleek lastig, maar wat waren ze weer snel! Daarna was lekker swingen in de zeeverkennersdisco een mooie afsluiting van alweer een fanstastiche dag!

Maandag werd alles weer opgeruimd en na de laatste prijsuitreiking, waar de dolfijnen ook eerste bleken te zijn geworden met de triathlon was het alweer bijna tijd om naar huis te gaan. De laatste spullen werden gepakt en toen kon iedereen vermoeid, maar voldaan na een prachtig kamp naar huis, in bad en in bed!

Dropping dolfijnen

Zaterdag 23 Maart was het weer zo ver, de jaarlijkse dropping voor de dolfijnen. Midden in de nacht trotseerde deze helden de Siberische kou tijdens een spannende speurtocht, niet wetend waar je bent en waar je naar toe gaat.We begonnen de wandeling op een geheime locatie waar de dolfijnen in twee teams werden verdeeld. Een estafette om alle stukken van de route bij elkaar te krijgen en het team onder leiding van Ruud en Maartje won en mochten als eerste vertrekken. Vlak daarna konden ook het team van Sietske en Noor beginnen. Na lang wandelen door de extreme kou, maar liefst min 12 graden, bereikte beide teams de post. Daar stond een lekker glas ranja en wat lekkers klaar. Mees en Louis waren omgetoverd in twee quizmasters van de grote 'ZV Sint Joris Goed of Fout Quiz'. Beide teams eindigde op een gelijke stand en vervolgde samen de weg naar de eindlocatie. Hier stond de warme chocolademelk en een heerlijk broodje knakworst op hun wachten. Tevreden gingen de kleine wandelaars naar hun bed om lekker te dromen van de barre, koude maar zeker gezellige tocht!

Veel klussen afgevinkt tijdens NL-doet

Tijdens NL-DOET was er ook bij ons weer een grote voorjaars-klussendag. Gelukkig was het, ondanks de voorspellingen, droog weer. Er is op deze dag flink wat werk verzet. Op de Makke Beer is de kombuis grondig schoon gemaakt, de slaapruimte van de staf, het vooronder, is wit geschilderd en voor de aggregaat is een onderstel gelast. Ook de steiger is schoon gespoten. Verder is er een nieuwe ruit in de keuken geplaatst, de vloer van de open haard is hersteld en onze voorraad hout is weer bijgevuld.

Alle actieve ouders, staf- en bestuursleden en andere vrijwilligers ontzettend bedankt voor de inzet. Onze klussenlijst is dankzij jullie weer een stuk korter. Het aantal ouders op deze dag viel wat tegen, maar er komen dit jaar nog twee klussendagen, dus er is ruimte voor een herkansing.