Afronding bouw loodsenhok

Een loodsenhok vormt de basis van een loodsengroep. Hier hebben de loodsen hun eigen plek om samen te komen en zelfstandig hun activiteiten uit te voeren, zonder daarbij anderen in de weg te zitten. Na het vertrek van clubhuisboot "Atlantis" waar het oude loodsenhok was gevestigd, is vanaf voorjaar 2012 druk gewerkt aan een nieuw loodsenhok.

In oktober 2011 werd door oud-lid Hein Pessers een houten stuurhut aangeboden. Deze stuurhut was natuurlijk een perfect nautisch loodsenhok. Na de plaatsing op het terrein bleek deze stuurhut iets meer werk dan gedacht.....

Een kleine fotoserie van dit "monsterproject"

De loodsen hoeven zich overigens niet te vervelen. Ze beschikken sinds 2012 ook over een loodsenboot (een Grundel) welke een belangrijk onderdeel wordt van het wekelijks programma.

Wij zoeken enthousiaste stafleden

Wij zijn op zoek naar stafleden voor onze twee speltakken. Samen met de andere stafleden geef je leiding aan een groep kinderen van 8 tot 12 jaar, de dolfijnen, of 12 tot 18 jaar, de zeeverkenners. Beide groepen hebben tussen de 20 en 30 leden en draaien op zaterdag. De Dolfijnen draaien van 9 uur tot 10:30 uur en de Zeeverkenners draaien van 11 uur tot 14:00 uur. De zeeverkennersstaf is op zoek naar een vrouwelijk staflid ter versterking van hun team. De dolfijnenstaf heeft hierin geen voorkeur.

 • Bij de dolfijnen worden er op zaterdag verschillende leuke activiteiten georganiseerd. In
  de zomer zijn we te vinden op en rond het water van de Ertveldplas, waar we roeien en zeilen in onze boten. In het najaar en de winter organiseren we spelletjes, speurtochten, vuurtje stoken of gaan we op excursie.
 • De zeeverkenners gaan verdeeld over 6 lelievletten in de zomer zelfstandig het water op om actief te ontdekken. De jongens en meisjes leren zelf zeilen, roeien en wrikken of andere "waterige" activiteiten bedrijven. Verder wordt 's winters het onderhoud aan de vletten zelf uitgevoerd en zijn er verschillende extra activiteiten.

Wat wordt er van jou verwacht ?

 • Je maakt, bereidt voor en evalueert – met de overige teamleden - wekelijkse programma’s voor de groep kinderen.
 • Je maakt, bereidt voor en neemt deel – met de overige teamleden – aan weekendkamp(en) en/of het jaarlijkse zomerkamp.
 • Je begeleidt jeugdleden in hun persoonlijke ontwikkeling.
 • Je zet je in om je eigen functioneren te verbeteren, onder andere door het volgen van trainingen.
 • Je neemt deel aan het overleg binnen de groep met de overige vrijwilligers.
 • Je draagt bij aan het onderhouden van de vloot.

Belangrijk:

 • Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland.
 • Je bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.

Inschatting tijdsbelasting:

 • Circa 3 à 4 uur per week (inclusief overleg en voorbereiding)
 • Per jaar 1 à 2 weekendkampen en het jaarlijkse zomerkamp van 5 of 10 dagen

Wij bieden:

 • Een inspirerende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt bieden aan kinderen en jongeren.
 • Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers
 • Het opdoen van veel nieuwe contacten
 • De mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen

Lijkt het jou leuk om staf te worden of wil je meer informatie neem dan contact met ons op!

Wil je ons mee helpen met de zoektocht naar een staflid? Deel de actie op facebook, download en print de posters! Ook hebben we leuken kaarten om te versturen, kom ze op een zaterdag bij ons ophalen.

Dolfijnen op Pinksterkamp 2013

Ondanks alle slechte weersvoorspellingen stond er in het pinksterweekend van 2013 ook weer een legendarisch Pinksterkamp op de agenda. Zaterdag om elf uur stonden de dolfijnen te trappelen om het kamp te beginnen. De staf had de legertent al opgezet, maar de slaaptenten moesten de dolfijnen zelf nog opzetten. Nadat een verdeling gemaakt was wie waar ging slapen (of niet), kon het kamp beginnen.

Voor de dolfijnen stonden er eerst de waterspelen op het programma, er werd heel wat afgeplonst en het weer maakte niemand wat uit. De eerste waslijntjes werden gespannen om alle natte kleren uit te hangen en het kamp kon al niet meer kapot! Na het heerlijke eten van Douwe op de Makke Beer III, die via een spannende constructie te bereiken was, werden de dolfijnen ingescheept voor het peddelen. Menig dolfijn was schor na het aanmoedigen en ook de zeeverkenners werden volmondig toegejuigd.

Na nog wat spelen in het speeltuintje en op het springkussen was het alweer tijd om te gaan slapen. Het bleef niet lang onrustig, iedereen had genoeg meegemaakt om lekker van te dromen!

Het ontbijten op zondag bleek een hele uitdaging, er stond een lekkere wind die onze bordjes en bekertjes maar al te graag liet wegwaaien! Na het ontbijt was het tijd voor het volgende postenspel. Het levend sjoelen op de zeepbaan, de zwemestafette en alle andere spelletjes uit het thema Splash werden vol overtuiging gespeeld. Na de lunch was er een smokkelspel, wie krijgt zoveel mogelijk liter water over het springkussen vervoerd, terwijl je door andere groepen wordt bekogeld met water… Iedereen was drijfnat, maar het resultaat was veelbeloven!

Na het (alweer heerlijke) eten aan het dek van de Makke Beer III met de hele groep, ook het bestuur, was het tijd voor de eerste prijsuitreiking. Reuze spannend, wat hebben we gewonnen??? De dolfijnen mochten bekers in ontvangs nemen voor het smokkelspel en de waterspelen op zaterdag. Ook was er bij het peddelen een verdienstelijke tweede plaats gehaald! Een resultaat om trots op te zijn!

Tijd voor nog een wedstrijd, de triathlon voor de dolfijnen. Met twee groepen werd er gestreden door te kanoen en te rennen tegen alle andere groepen. De start en het wisselen bleek lastig, maar wat waren ze weer snel! Daarna was lekker swingen in de zeeverkennersdisco een mooie afsluiting van alweer een fanstastiche dag!

Maandag werd alles weer opgeruimd en na de laatste prijsuitreiking, waar de dolfijnen ook eerste bleken te zijn geworden met de triathlon was het alweer bijna tijd om naar huis te gaan. De laatste spullen werden gepakt en toen kon iedereen vermoeid, maar voldaan na een prachtig kamp naar huis, in bad en in bed!