Eigen instructieweekend

Afgelopen weekend is er een eigen instructieweekend georganiseerd. 12 zeeverkenners kregen twee dagen zeilinstructie van 7 oud-zeeverkenners. Er was genoeg wind om vooruit te komen en het zonnetje scheen heerlijk. Alle deelnemers zijn goed bezig geweest en hebben flinke stappen kunnen maken in hun nautische vaardigheden. Iedereen die heeft geholpen om dit weekend tot een succes te maken, bedankt! Volgend jaar weer?

Revisie keerkoppeling

Komende maand wordt de keerkoppeling van de Makke Beer III gereviseerd. Helaas kan dit niet in de machinekamer zelf gebeuren, dus moest de keerkoppeling eruit. Omdat deze niet door de ingang van de machinekamer naar buiten kon, is er een opening gemaakt in het aanvaringsschot tussen de machinekamer en de keuken. Daarna is de Makke Beer III door de Uriah Heep versleept naar de kade bij de Brabanthallen. Daar is met behulp van een vrachtwagen van het bouwbedrijf Van Den Bouwhuijsen de keerkoppeling uit het ruim getakeld en naar het revisiebedrijf gebracht.

Wordt vervolgd...

Afronding bouw loodsenhok

Een loodsenhok vormt de basis van een loodsengroep. Hier hebben de loodsen hun eigen plek om samen te komen en zelfstandig hun activiteiten uit te voeren, zonder daarbij anderen in de weg te zitten. Na het vertrek van clubhuisboot "Atlantis" waar het oude loodsenhok was gevestigd, is vanaf voorjaar 2012 druk gewerkt aan een nieuw loodsenhok.

In oktober 2011 werd door oud-lid Hein Pessers een houten stuurhut aangeboden. Deze stuurhut was natuurlijk een perfect nautisch loodsenhok. Na de plaatsing op het terrein bleek deze stuurhut iets meer werk dan gedacht.....

Een kleine fotoserie van dit "monsterproject"

De loodsen hoeven zich overigens niet te vervelen. Ze beschikken sinds 2012 ook over een loodsenboot (een Grundel) welke een belangrijk onderdeel wordt van het wekelijks programma.