30 augustus - start nieuwe seizoen

Zaterdag 30 augustus is de opening van het nieuwe seizoen!

Het seizoen zal beginnen met de installatie van de nieuwe staf en schipper van de zeeverkenners. Vervolgens zal het traditionele overzwemmen van de oudste dolfijnen naar de zeeverkenners van start gaan. Dit jaar zwemt ook een groep zeeverkenners naar de loodsen over.

De gezamenlijke seizoensopening is van 10:00 tot 11:00 uur. Ook alle ouders, broers en zussen zijn van harte uitgenodigd om deze feestelijke start van het seizoen mee te maken.

Het programma van de dolfijnen begint om 9:00 uur en zal tot 11:00 uur duren. De zeeverkenners beginnen om 10:00 uur en dat is net als normaal om 14:00 weer afgelopen. Natuurlijk kom je in volledig uniform!

Toch Pinksterkamp met Makke Beer!

Ondanks het korte tijdsbestek (3 dagen) is het verschillende stafleden, vrijwilligers en de scheepsmonteur (Reikon) gelukt om de keerkoppeling te repareren en terug te plaatsen. Na verschillende testen is de koppeling door Reikon in orde en bedrijfszeker verklaard. De deelnamen van de zeeverkenners aan het regionale Pinksterkamp is hiermee gered.

Wij bedanken alle betrokkenen bij het het op korte termijn realiseren van deze monsterklus!

Problemen keerkoppeling

Eergisteren (ma 2-5-14) is de Makke Beer III helemaal afgebouwd en klaargemaakt voor vertrek, maar we hebben bij de proefvaart een probleem ontdekt met de keerkoppeling, die juist de afgelopen maanden is gereviseerd.
Het is ons gelukt om de keerkoppeling gisteren vroeg op transport te krijgen naar de scheepsmonteur (Reikon). Zij doen er alles aan om hem op tijd af te krijgen, zodat de zeeverkenners alsnog met de Makke Beer op pinksterkamp kunnen.
Dit kan dus betekenen dat de zeeverkenners komende vrijdag niet af kunnen varen naar het Pinksterkamp. Dit kunnen we op de dag zelf pas met zekerheid zeggen.
Het kamp gaat wel gewoon door, of we nu naar het Pinksterkamp kunnen of niet. De zeeverkenners worden dus allemaal vrijdag a.s. om 16:00 verwacht op de haven om in te schepen. Hoe dan ook, we maken er met z'n allen een supertof en gezellig kamp van!
De Zeeverkennerstaf.
(Zie ook brief.)