Succesvol Maritiem!

Maritiem en de Bossche Waterweek was een geslaagd weekend voor de Sint Joris. De tweejaarlijkse traditie zorgde voor de nodige gezelligheid en (sportieve)uitdagingen. Vrijdagavond wisten vele ouders, leden, relaties en 'vrienden van St. Joris' het dek van de Makke Beer te vinden voor een informele receptie. Ondanks de dreiging van slecht weer het gehele weekend is de vrijdagavond goed verlopen en kon er genoten worden van de vuurwerkshow.

De volgende dag stond het Kindermaritiem op het programma wat namens de Maritiem organisatie wordt gecoördineerd. Naar schatting kwamen 600 kinderen samen met hun ouders op de Makke Beer dropveters knopen en een Scheepsmaatjesdiploma ophalen en kon iedereen aansluitend naar de overkant met het St. Joris pontje. Na het drukke dagprogramma hebben de loodsen en stafleden deelgenomen aan de eerste Bossche Drakenrace waar na een spannende strijd met Roeivereniging de Hertog de winst werd behaald!

Brabants Dagblad: Zeeverkennersgroep Sint Joris wint Bossche Drakenrace

Zondagmiddag is het Kindermaritiem voortgezet en was er net als op zaterdag gelegenheid om de Makke Beer te verkennen en een rondleiding te krijgen.

Graag bedanken we iedereen voor hun bijdrage en aanwezigheid bij dit succesvolle weekend!

Lid worden!

Super leuk dat je interesse hebt in onze groep!
Je mag twee keer komen kijken en dan kun je besluiten of je lid wil worden.
Meld je dus snel aan via de onderstaande button en wacht op een bevestiging voor je komt kijken, dan kom je niet voor niks!

We hebben de volgende groepen:
Dolfijnen, kinderen van 8-12 jaar op zaterdag 9:00-10:30 uur.
Zeeverkenners, jongeren van 12-18 op zaterdag 11:00-14:00 uur.
Staf, 18+

Keuring en werfbeurt Makke Beer

Afgelopen november is de Makke Beer bij de werf de helling op gegaan. Hier is het schip weer voorzien van een nieuwe verflaag en er zijn wat laswerkzaamheden uitgevoerd.

Elke drie jaar gaat de Makke Beer naar de werf om geschilderd te worden en om gekeurd te worden door de verzekering (vlakdiktemeting). Ook krijgt het schip hier een 'droge' veiligheidskeuring van Scouting Nederland (SN). Voor Scouting Nederland wordt het schip 2x per 5 jaar gekeurd, een 'natte' keuring in het water en een 'droge' op de werf. Bij deze SN keuring is met name aandacht voor het veilig varen met kinderen.

Naast de standaard keuring hebben we ook een keuring ondergaan voor het Communautair Binnenvaartcertificaat voor Binnenvaartschepen (CBB). Het CBB houdt in dat een schip voor de wet veilig is om te varen op de Nederlandse en Europese binnenwateren. Het CBB is vanaf 2018 verplicht voor alle grote schepen (>20 meter), meer info via de volgende link.

Beide keuringen hebben we met succes behaald!

Om de Makke Beer nog veiliger te maken en om aan de certificaateisen te voldoen is de afgelopen jaren door de Zeeverkennersstaf en Team MB hard gewerkt aan het "Meerjarenplan Makke Beer". Het volgende is onder andere gerealiseerd:
- 'Nieuwe' aggregaat
- Nieuw elektrisch systeem
- Noodlenspompen in alle compartimenten
- Hijskraan met elektrische lier
- Extra noodsignalering (centraal alarm, bordjes, instructies)
- Kaartsysteem
- Nieuwe gasinstallatie in de keuken
- Railing om het dek

Kijk veel meer foto's via de volgende links: Makke Beer (2015- heden)Makke Beer III (1918- 2000)Team Makke Beer (2015- 2016)Makke Beer overig (2000- 2011)Team Makke Beer (2013- 2014)Team Makke Beer (2010- 2011)Team Makke Beer (2009 -2010)Team Makke Beer (2008- 2009)Team Makke Beer (2007- 2008).