Zeeverkennersgroep Sint Joris 70 jaar! Jubileum & reunie

Zeeverkennersgroep Sint Joris bestaat 70 jaar! Dat wordt gevierd!

Dit jaar bestaat zeeverkennersgroep Sint Joris 70 jaar. Bekenden, huidige en oud-leden van de groep zijn welkom om dit mee te vieren. Op zaterdag 18 juni vindt er een feestprogramma en reünie plaats. U kunt zich direct aanmelden via dit digitale formulier.

Geschiedenis
Op 19 januari 1946 werd zeeverkennersgroep Sint Joris officieel opgericht. De groep, of in die tijd de troep, had echter al een geschiedenis daarvoor. De oorlog maakte hier een einde aan. Vrij snel na de bevrijding ontstond het plan tot de officiële oprichting. Meer over de geschiedenis van de groep lees je hier. Of bekijk hier foto’s uit de oude doos.

Sinds die tijd is er veel gebeurd en veranderd. We zijn nog steeds een groeiende en bloeiende scoutinggroep. Meisjes zijn nu bijvoorbeeld meer dan welkom. Iets wat ondenkbaar was in de tijd. Het gaat de groep letterlijk en figuurlijk voor de wind. Bekijk de website eens voor een indruk.

Feestprogramma en reünie
Op zaterdag 18 juni a.s. vanaf 14.00 uur vinden er uiteenlopende activiteiten plaats op de landtong van de Vikinghaven (Ertveldweg 7 in Den Bosch). De dag wordt feestelijk afgesloten met een borrel en barbecue vanaf 18.00 uur.

Het water op!
Benieuwd of je oude vlet dé 1111, 40, 751 of 7 nog net zo goed zeilt? Nog steeds een snelle roeier? Het wrikken niet verleerd? Ga lekker het water op en krijg antwoord op deze vragen.

Springen en glijden!
Ook voor kinderen is er van alles te doen op en rond het water. Kom zeilen in een optimist. Daarnaast is er een springkussen en bij mooi weer bouwen we een heuse zeepglijbaan. Ook geschikt voor papa’s en mama’s. Neem je zwemspullen mee

Weet je nog....?
70 jaar is een hele tijd. Dat betekent 70 jaar aan (sterke) verhalen, herinneringen en ervaringen. In het ruim van de Makke Beer III kun je archiefstukken inzien, zoals oude foto’s en logboeken.

Deel jouw verhaal op de tijdlijn!
Ons archief is natuurlijk verre van compleet. Heb je nog een mooi verhaal of oude foto’s? We zouden het leuk vinden om blinde gaten in onze geschiedenis in te vullen. In het ruim van de Makke Beer III hangt een tijdlijn, waarop je verhalen en foto’s met iedereen kan delen! Je kunt je deze ook van te voren toesturen, dan hangen wij ze voor je op de tijdlijn. Mail ze naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Borrel en barbecue
Om 17:00 uur legt iedereen weer aan en gaat de tap open, want van al dat varen krijgt een zeeverkenner natuurlijk een droge keel. Er is dan alle tijd om bij te kletsen met oude bekenden. Om 18:00 uur steken we de barbecue aan om de innerlijke zeeverkenner te verzorgen. Eet en proost u mee? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier. Wij vragen hiervoor een vergoeding van € 15,00.

Aanmelden
Ben jij of ken jij (oud-) leden? Of draag jij Sint Joris een warm hart toe? Meld je dan nu aan voor het jubileum via dit digitale formulier.

Voor een overzicht wie zich al heeft aangemeld kijk je hier. (periodieke update)

Vrienden van Sint Joris
Voor de vrienden van Sint Joris bieden we de borrel en barbecue gratis aan. Vrienden van Sint Joris zijn oud-zeeverkenners die verbonden willen blijven met de groep. Eenmaal per jaar ontmoeten deze vrienden elkaar tijdens een leuke activiteit. Daarnaast steunen zij de groep financieel. Daarmee dragen zij bij aan het voortbestaan van Sint Joris. Voor meer informatie over de Vrienden van Sint Joris klik hier.

Hopelijk tot 18 juni!